Видео и аудио записиЗбирка аудио и видео записа Музеја ваздухопловства садржи материјал из вишедеценијског периода са ваздухопловном тематиком.

На разнородним носачима звука и слике - филмским и аудио тракама, ВХС касетама, компакт дисковима, ДВД-овима, магнетним тракама и другим преносним средствима, налазе се звучни и видео записи са сведочанствима о значајним тренуцима и догађајима из домаће, али и светске ваздухопловне историје.   
 
Значајан део аудио и видео материјала посвећен је авио компанији ЈАТ. Збирка аудио-видео записа обухвата и снимке различитих ваздухоплова, падобранских и ваздухопловних купова, ваздухопловну олимпијаду, ракетно моделарство, ваздухопловне изложбе, светска првенстава и балонијаде. У саставу збирке се налазе и снимци са аеромитинга, аеродрома, прикази испоручивања различитих типова ваздухоплова Југославији, снимци из ваздуха, као и промотивни материјали и филмови са ваздухопловном тематиком из домена популарне културе.
 
У сфери дигиталног окружења, аудио-видео грађа представља битан фактор у очувању, повећању доступности и популаризацији значајне музејске грађе која се бави ваздухопловном историјом и чува сећање на ваздухопловне традиције. 
 
У жељи да се значај историје и развоја ваздухопловства и ваздухопловне индустрије и технологије што више прикаже и популаризује, збирка аудио-видео записа може бити корисна за креирање бројних изложби, истраживања, филмова, различитих форми видео-материјала који путем друштвених мрежа, сајта Музеја ваздухопловства и других дигиталних платформи омогућавају већу видљивост самог Музеја, као и широк спектар могућности за даљу сарадњу са сродним музејским, културним и научним институцијама.
 
videoВИДЕО
Полетање Физира