Video i audio zapisiZbirka audio i video zapisa Muzeja vazduhoplovstva sadrži materijal iz višedecenijskog perioda sa vazduhoplovnom tematikom.

Na raznorodnim nosačima zvuka i slike - filmskim i audio trakama, VHS kasetama, kompakt diskovima, DVD-ovima, magnetnim trakama i drugim prenosnim sredstvima, nalaze se zvučni i video zapisi sa svedočanstvima o značajnim trenucima i događajima iz domaće, ali i svetske vazduhoplovne istorije.   
 
Značajan deo audio i video materijala posvećen je avio kompaniji JAT. Zbirka audio-video zapisa obuhvata i snimke različitih vazduhoplova, padobranskih i vazduhoplovnih kupova, vazduhoplovnu olimpijadu, raketno modelarstvo, vazduhoplovne izložbe, svetska prvenstava i balonijade. U sastavu zbirke se nalaze i snimci sa aeromitinga, aerodroma, prikazi isporučivanja različitih tipova vazduhoplova Jugoslaviji, snimci iz vazduha, kao i promotivni materijali i filmovi sa vazduhoplovnom tematikom iz domena popularne kulture.
 
U sferi digitalnog okruženja, audio-video građa predstavlja bitan faktor u očuvanju, povećanju dostupnosti i popularizaciji značajne muzejske građe koja se bavi vazduhoplovnom istorijom i čuva sećanje na vazduhoplovne tradicije. 
 
U želji da se značaj istorije i razvoja vazduhoplovstva i vazduhoplovne industrije i tehnologije što više prikaže i popularizuje, zbirka audio-video zapisa može biti korisna za kreiranje brojnih izložbi, istraživanja, filmova, različitih formi video-materijala koji putem društvenih mreža, sajta Muzeja vazduhoplovstva i drugih digitalnih platformi omogućavaju veću vidljivost samog Muzeja, kao i širok spektar mogućnosti za dalju saradnju sa srodnim muzejskim, kulturnim i naučnim institucijama.
 
videoVIDEO
Poletanje Fizira