Уметничка збиркаВаздухопловство и небеске висине као непресушни извор инспирације довели су до стварања уметничких дела која красе уметничку збирку Музеја ваздухопловства. Ова збирка је оформљена са циљем похрањивања, истраживања и презентације дела ликовне и примењене уметности.

Уметничка збирка подељена је на три дела која обухватају скулптуре и слике - акварели и уља на платну која датирају од периода Првог светског рата па све до модерних уметника. Посебни сегменти су посвећени Јосипу Брозу Титу, партизанској авијацији, као и делима савремених сликара из ликовне колоније Музеја ваздухопловства из 2017. године. Трећи део уметничке збирке обухвата остала дела примењене уметности коју чине графике, бакротисци, акрилици, таписерије и друге комбиноване технике.

Највредније предмете уметничке збирке Музеја ваздухопловства представљају акрилик на папиру Александра Дерока из 1915. године, као и уље на платну сликара Сергеја Урвачева - Битка на Добром пољу, који представљају уметничка остварења директних сведока авијације у Великом рату.