22.12.2023

Обележавање Дана РВ и ПВОПотпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су свечаности поводом обележавања Дана Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране у Дому ваздухопловства у Земуну.

Командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић нагласио је да се мало земаља у свету може похвалити јубилејем као што је 100 година националне ваздухопловне индустрије, који је обележен у 2023. години.

Централној свечаности присуствовали су чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба, представници локалних и верских заједница и бројни гости који су након завршене церемоније обишли изложбу “100 година националне ваздухопловне индустрије” у галерији „Икар“. Присутне је кроз изложбу провео кустос Музеја ваздухопловства Иван Вујић, који је и члан ауторског тима изложбе  “100 година националне ваздухопловне индустрије”. 

Изложба траје до 19. фебруара 2024. године и може се видети сваког радног дана у периоду 12-19 часова. Улаз је слободан.