Бикер Јунгмајстер (Bücker Bü 133D-1 Jungmeister)На основу двоседог авиона за основну обуку „Јунгман", немачка фабрика „Бикер" развила је једноседи акробатски авион „Јунгмајстер" који је постао стандардни тренажни авион за обуку пилота-ловаца у немачком, швајцарском и шпанском ратном ваздухопловству. Авион Бикер „Јунгмајстер" конструктора Андерса Андерсона показао је изванредне летне карактеристике у акробатском летењу и освојио бројна признања на такмичењима.

До половине прошлог века био је то најбољи једноседи акробатски авион на свету. Фабрика „Бикер" поклонила је директору фабрике авиона „Утва" Александру Станојевићу један примерак „Јунгмана" (Bücker Bü 131 „Jungmann") који је стигао у земљу 27. марта 1941. године. Због ратног стања авион није регистрован, њиме су изведена два лета у Панчеву, да би 6. априла прелетео на земунски аеродром, где су га потом Немци заробили после окупације Југославије.

У току рата у Независној Држави Хрватској постојала су три авиона типа „Јунгмајстер". Крајем Другог светског рата ове ваздухоплове запленила је Народноослободилачка војска Југославије и до 1956. године употребљавани су за обуку пилота и учешће на аеро-митинзима којима је после рата популарисано ваздухопловство. Један од њих је и изложени примерак који је 1962. године предат Музеју ваздухопловства.